runoilijatarvirpi.jpg

Alkusasanat: Yksi Intian valtameren kiehtovimmista saarista, jota reunustavat häikäisevän valkoiset, pehmeät hiekkarannat, kristallin kirkas vesi on... Mauritius.


Tarinan nimi on
EI KIITOS JOULULLE


- Hei hei hei, ukko kulta. Olin keskustassa, shoppailemassa, mikä jouluryysis. Joululaulut soi, ihmiset olivat äreitä, jonottaessaan lahjojensa kanssa, ja on vasta marraskuu. Tänä vuonna sanotaan "ei kiitos koko joululle!" Ja suunnataan palmujen katveeseen. Samalla rahalla mikä syydetään lahjoihin, kinkkuihin sun muuhun krääsään, laitettaan menolippuihin.


Ja Leena-Marja hyräilee tunnettua sävelmää "menolippu, menolippu, mulla kauas menolippu on... lalallaalaa..." Joulupuu on rakennettu" sävelmän tilalla.


Olen varannut meille matkan Mauritiukselle.

- Missä on Mauritius, ukko toteaa.

Ja niin Leena-Marja kertoo infon heidän lomakohteestaan.

- Mauritiuksella raataillaan englantia, ranskaa, morisyenia, Valuutta on Mauritiuksen rupia. Tasavalta. Sijaitsee Intian valtameressä 900 kilometriä Madagaskarista itään. Afrikassa.
Koralliriuttojen ympäröimä tuliperäinen saari. Keskiylänköä reunustavat vuoret.
Trooppinen, merellinen ilmasto
Sega on tanssin nimi, mitä siellä tanssitaan... ja soitellaan triangelia, rumpua ja marakassia muistuttavia soittimia.

Aika kului...

Marraskuu vaihtui joulukuuksi.


Ja suuntasimme ukko kultani kanssa Mauritiukselle. (huomasitko lukijani, vaihdoin kirjoitus muodon minä-muotoon, hän muodosta).


Ei joulusiivousta, ei jouluhössötystä, ei joulutunnelmaa, ei lahjan lahjaa... joulukuusesta ja kinkusta nyt puhumattakaan.


Blogiani päivitin Mauritiukselta, jouluaattona palmun kuva, ei joulun toivotuksia, ja uutena vuotena, valokuvassani koreili meri, ei uuden vuoden toivotuksia sun muuta jouluun ja uuteen vuoteen liittyvää...


Sää oli trooppisen lämmin, muutamia sadekuuroja saatiin myös.


Maisema... lumoavan vihreä.


Loma oli rento, ranta elämää vietimme parisen viikkoa.


Kookospalmuja.


Shoppailin käsitöitä ja mausteita.


Tänä vuonna sanoin, ei kiitos koko joululle.


Kotiuduimme vasta uuden vuoden jälkeen, kun koko joulu oli jo sivuutettu että ohitse.


Sen pituinen se.